Az MMTT online vezetőségi ülése 2022. szeptember 15.

EMLÉKEZTETŐ

Résztvevők: Aradán Marianna, Tomsits Erika, Schäfer Eszter, Tamási Péter, Hamvas József, Lukovich Péter, Sahin Péter, Dakó Sarolta

1. Napirendi pont: A 2022-es kongresszus programja

Mindhárom fő téma (Enterális táplálás /kórházi+otthoni/, Tumoros betegek útja az alapellátástól a sebészetig, OPT kerekasztal a szövődményekről, illetve dietetikai és ápolói feladatokról) szervezője elmondta, hogy áll a szekció szervezése. A honlapon megtalálható programhoz képest több ponton változtatásra kényszerülünk lemondások miatt.

A pénteki táplálásterápiás továbbképzésbe 2 új előadás is várható (Dr. Müllner Katalin, Dr. Pálfi Erzsébet).

2. Napirendi pont: Vezetőségválasztás

Az idei kongresszuson vezetőségválasztás lesz, ezzel kapcsolatban felmerül fiatal, lelkes kollégák bevonása. Sahin Péter ismerteti a választás menetét, a jelölés feltételeit. A kongresszus előtt legalább 1 hónappal, azaz szeptember 20-ig körlevelet kell kiküldeni, mely tartalmazza a jelölteket, a szükséges információkat és a weboldalt, ahol lehet szavazni. Mindenki egyszer szavazhat, amely utólag nem módosítható. Határidő: október 16. éjfél.

Lukovich Péter javaslata alapján, amennyiben a jelöltek (akikre legalább 6 szavazat érkezett) elfogadják a jelölést, rövid önéletrajzot kell küldjenek, melyeket a honlapunkon bárki megtekinthet majd a vezetőségválasztásig.

Az új vezetőség megválasztása a kongresszuson online formában fog történni. A legtöbb szavazatot kapott 11 jelölt kerülhet a vezetőségbe, melyek között minimum 1 ápolónak, 1 dietetikusnak, 1 gyógyszerésznek és 1 orvosnak kell képviseltetnie magát.

Az MMTT szekciójának vezetőségi tagsága és az MMTT vezetőségi tagság kizárja egymást, ebben az esetben választania kell a jelöltnek.

3. Napirendi pont: Támogatások, díjak

A vezetőség egybehangzó döntése alapján, az idei kongresszuson a legjobb előadásért járó díj a következő évi MMTT részvétel támogatása lesz.

Az első Kálmán István díjat elnyerő pályázónak az ESPEN kongresszus teljes költségeit átvállalja a Társaság.

A fiatalok, elhivatott kollégák továbbképzése mindig fontos volt számunkra, ezért az MMTT 4 kollégát támogat abban, hogy a szeptember 9-15. között megrendezésre kerülő „ESPEN Course in Clinical Nutrition” kurzuson részt vehessen: Budai Bettina, dr. Horváth Miklós, dr. Lörinczy Katalin, Dr. Makai Klára

4. Napirendi pont: „Európai Hírek”

Tamási Péter beszámolt annak lehetőségéről, hogy hazánkban kerüljön megszervezésre az Adria Club továbbképzése jövőre vagy 2 év múlva. 1-2 hónapon belül várhatóak pontosabb információk ezzel kapcsolatban.

Az idei ESPEN kongresszuson elfogadták az ún. Bécsi Deklarációt /Vienna Declaration/, melyet Tamási Péter körbe fog küldeni a vezetőségi tagok számára.

Szó esett még az ONCA program beindításának lehetőségeiről, melyről szintén írásban kap a vezetőség bővebb tájékoztatást Tamási Pétertől, aki ezügyben a vezetőségi tagok aktív együttműködését, javaslatait várja.

Dakó Sarolta, Sahin Péter

Partnerek

Menü