Az MMTT vezetőségi ülése 2020. március 11.

Résztvevők: Aradán Marianna, Tomsits Erika, Ujhelyi Enikő, Dakó Sarolta, Télessy István, Tamási Péter, Lukovich Péter, Sahin Péter

 1. Napirendi pont: Tihanyi Barbara részvételével – a 2019-es kongresszus elszámolása és 2020. évi kalkuláció
  A tavalyi kongresszus elszámolását előzetesen minden vezetőségi tag megkapta e-mailben, és láthatta, hogy 1,2 millió Ft hiánnyal zártunk.
  A hiány az alábbi, előre nem tervezett költségekből adódik:
  –   3 fő külföldi előadói repülőjegy + transzfer + szállás
  –    technika: párhuzamos szekció + külön terem technikai költsége
  –    a megnövekedett létszám miatti több főre történő kávészüneti ellátás megrendelése
  –    jelentősen növekedett előadói létszám (88 fő a korábbi kb. 40 helyett!) során vagy/és a szobát/étkezést  a meghívott napra fizettük, ahogyan azt korábban is tettük.
  Az új visegrádi helyszín is drágább volt, de ez a 20%-os emelkedés még belefért volna a költségvetésbe. A helyszín a következő 3 évre (2020, 2021,2022) le lett foglalva, ez idő alatt változatlan árakon rendezhetjük meg a kongresszust.
  Most Tihanyi Barbarával arra kerestük a választ, hogyan csökkenthető a kongresszus költsége.

  Elfogadott javaslatok:
  A külföldi előadók számának csökkentése: tavalyi 3 helyett idén 2 fő külföldi lesz
  A párhuzamos szekciók számának csökkentésével az előadók száma is csökken. A meghívott előadóknak a regisztrációs díját, az előadásának napján az ebédjét és igény szerint a szállását támogatja a Társaság.
  A részvételi díj emelése jelentős bevételt jelentene, ezért az alábbi részvételi díjakat szavaztuk meg:
  Orvos/gyógyszerész MMTT tag korai regisztráció esetén: 20.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 25.000 Ft
  Orvos/gyógyszerész nem MMTT tag korai regisztráció esetén: 25.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 30.000 Ft
  Szakdolgozó korai regisztráció esetén: 15.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 20.000 Ft
  Cégképviselő korai regisztráció esetén: 25.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 30.000 Ft
  Kísérő korai regisztráció esetén: 15.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 15.000 Ft
  Napijegy korai regisztráció esetén: 15.000 Ft
  későbbi regisztráció esetén: 15.000 Ft
  Az idei kongresszuson csak annak lesz lehetősége beregisztrálni, aki korábban rendezte a tagdíját, vagy helyben befizette.
  Nyomtatott program helyett a programfüzet idén elektronikusan lesz elérhető, melyet a kongresszus előtt kiküldünk/honlapra felteszünk, igény szerint le lehet majd tölteni.
  A vacsoránál a kulturális programot töröljük, csak a zenekart hívjuk meg.
 2. Napirendi pont: A honlap kérdése – Lukovich Péter
  A honlap korábbi üzemetetőjével, a Promenade céggel nem lehet kommunikálni, Sahin Péter megkereséseire érdemben nem reagálnak. Lukovich Péter által javasolt szakember vállalja, ill. a Társaság is elfogadta, hogy ő üzemeltesse az új honlapot, mely már készül.
  Felvetésre került a logó megváltoztatása. A Társaság úgy döntött, hogy csak abban az esetben változhat meg a logó, amennyiben egy mindenki által elfogadott logó készül. A Lukovich Péter által javasolt logótervezetet nem támogatja a vezetőség. Tomsits Erika felajánlotta, hogy árajánlatot kér egy grafikustól.
 3. Napirendi pont: Varga Péter emlékelőadás
  A vezetőség javasolta Télessy Istvánt az idei Varga Péter emlékelőadás megtartására, aki elfogadta a felkérést.
 4. Napirendi pont: ESPEN
  Tamási Péter tájékoztatta a vezetőséget, hogy az ESPEN-nél változások várhatóak a vezetőségi tagok személyében, erről szavazást kezdeményeznek. A szavazólapot nemsokára megkapja minden ESPEN tag, aki teheti, szavazzon!
  A pályázatunkat az ESPEN asszociált képzőhelyek létesítésére (egy centrumot javasoltunk 2 telephellyel: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Szent János Kórház) elfogadták. Az ESPEN 25 jelentkezőnek biztosít támogatást, 2020.05.23. a jelentkezési határidő. Amennyiben tudunk, érdemes lenne egy magyar jelentkezőt találni.
 5. Napirendi pont: Egyéb
  Aradán Marianna elmondta, hogy a MESZK elnöke, dr. Balogh Zoltán, több megkeresésére sem reagált, így a korábbi ötletünket, miszerint táplálásterápia témakörében előadásokkal mennénk a Kamara kongresszusára, nem fogjuk tudni megvalósítani.
  Sahin Péter is beszámolt a kódkarbantartás és az OPT központok kapacitásbővítése kapcsán tett erőfeszítéseiről, melyekre állítólag jelenleg nincs keret, így egyelőre nem várható előrelépés.

Dakó Sarolta, Sahin Péter

Partnerek

Menü