Az MMTT vezetőségi ülése 2021. október 14.

EMLÉKEZTETŐ
Résztvevők (személyesen): Aradán Marianna, Harsányi László, Tamási Péter, Sahin Péter, Dakó Sarolta
Online csatlakoztak: Tomsits Erika, Ujhelyi Enikő, Télessy István, Hamvas József, Lukovich Péter

1. Napirendi pont: Beszámoló a cégekkel történt tárgyalásokról

Az elnökség szeptember végén 2 céggel (Nutricia, Fresenius) tárgyalt, melyről Sahin Péter számol be a vezetőségi tagoknak.
– A Nutriciával való egyeztetés során megállapodtunk 40-80 fő részvételét támogatják az idei MMTT kongresszuson.
Több közös továbbképzés szervezését beszéltük meg, az első témája a perioperatív táplálásterápia lesz.
– A Fresenius cég 35 fő részvételét kívánta támogatni az idei kongresszuson. A megbeszélésen szó esett még az EMMI szakmai irányelvének („a kórházi, az egészségügyi ápolási otthonokban és az otthoni ellátásra szoruló felnőtt betegek tápláltsági állapotának felmérése és a tápláltsági zavarok táplálásterápiával történő kezeléséről”) megújításáról, melyet a Fresenius és az MMTT is fontosnak tart. Ennek végrehajtásában Dárdai Ernő segítsége nélkülözhetetlen lesz. Felmerül Tulassay Professzor Úr bevonása is. Aradán Marianna felveti, hogy az ápolás is külön fejezetet kapjon a guideline-ban, aminek az összefogását elvállalta.

2. Napirendi pont: Az idei kongresszus utolsó simításai

A kongresszus mindenképpen megrendezésre kerül. Amennyiben kormányrendelet nem tiltja meg a rendezvények szervezését, személyesen (ellenkező esetben ködbért fizet a Társaság), korlátozások esetén online tartjuk meg.
Az előadásokat Tihanyi Barbara segítségével előre felvesszük, ennek menetéről az előadók értesültek.
Megbeszélésre kerül a szabadon bejelentett előadások győztesének nyereménye: A jelenlévők egybehangzóan a 2022-es ESPEN kongresszus részvételi díját szavazzák meg.
Az absztraktok megjelenésével kapcsolatban az a megállapodás születik, hogy aki szeretné és angolul beadja az absztraktot, a Clinical Nutrition ESPEN-ben jelenhet meg.
Aradán Marianna felveti, hogy a MESZK honlapjára felkerülhetne egy felhívás az MMTT kongresszusról a programmal együtt, megpróbál lépéseket tenni ez ügyben.

3. Napirendi pont: A vezetőség megújulása

Jövőre vezetőségválasztás lesz, ezzel kapcsolatban felmerül fiatal, lelkes kollégák bevonása. Sahin Péter elnök úr kérésére a jövő évi első vezetőségi ülésig mindenki gondolkozik bevonható kollégákon, a megbeszélés egyik témáját ez fogja képezni.

4. Napirendi pont: ESPEN

Tamási Péter elmondja, hogy beválasztották az ESPEN égisze alatt működő „Special Interest Groups” intenzív terápiával foglalkozó csoportjába, melyhez ezúton is gratulálunk!

5. Napirendi pont: Költségvetés

Dakó Sarolta beszámol a Társaság anyagi helyzetéről: Az idei kiadások az ESPEN Blockmembership befizetéséből, a könyvelő és a honlapkezelő cég díjából adódtak. Bevételek a tagdíjakból származtak, ill. a cégekkel történt megbeszélések alapján még várható támogatás.

Dakó Sarolta MMTT titkár és Sahin Péter MMTT Elnök

Partnerek

Menü