Beszámoló az MMTT munka-megbeszéléséről

Részletesen megbeszélésre került az otthoni parenterális táplálás indikációs köre. Ismertettük az un. működési listát, aminek betartására minden centrum részére javasolt . Az un. listával együtt az un. edukációs terv is kiosztásra került. Az edukáció döntő jelentőségű a beteg biztonságos otthoni kezelése miatt.

A jelenleg is működő centrrumok részéről a felnőtt betegek kezelésének nehézségeiről Dr. Topa Lajos, a betegek kezeléséről Dr. Sahin Péter a Szt. Imre Kórház, Gasztroenterológiai Profiljáról, a csecsemő-gyermekgyógyászat működő centrumaként Dr. Mályus István és dr. Túrmezei Péterné Horváth Judit SE I. sz. Gyermekklinikáról számolt be. Aradán Attiláné az ápolók részéről ismertette részletesen az edukáció buktatóit. Igen színvonalasan mutatták be dietetikusaink (Molnár Andrea és Varga Mária) ezen betegek enterális diétájának megfelelő optimalizálását és a betegek gondozásának nehézségeit. Dr. Forró Györgyi jogszabályváltozások mellett a betegek során a centrumok kódolási nehézségeit foglalta össze.

Az OEP részéről az Általános Finanszírozási Főosztály Főosztályvezetője Dublinszki-Boda Péter és helyettese Kerekesné Kretzer Éva részletesen beszámolt a jogszabály változásokról és az otthoni parenterális táplálás aktuális finanszírozási helyzetéről. Ismertették , hogy 2013 januárjában 4 beteg esetében történt finanszírozási jelentés az OEP-nek.

A munkamegbeszélést Dr. Tomsits Erika az MMTT Elnöke moderálta.

Az elhangzott előadások megtekintéséhez kérjük, kattintson ide, a kiegészítő anyagokat pedig letölthető formában megtalálhatja a Kapcsolódó dokumentumok köztt.

2013-03-11

Dr. Sahin Péter
MMTT Főtitkár

Kapcsolódó dokumentumok: 1. Edukációs terv
2. A lista, amit az otthoni parenterális táplálás centrumainak teljesítenie kell
3. Betegtájékoztató és belegyező nyilatkozat

Partnerek

Menü