Emlékesztető a 2014. március 5-ei Vezetőségi Üléséről

Jelen voltak:Tomsits Erika, Madách Krisztina, Nagy Kata, Újhelyi Enikő, Kegyes Réka, Harsányi László, Dárdai Ernő, Télessy István, Hamvas József, Kriván Gergely, Sahin Péter

Hiányoztak: Csapó Zsolt, Tamási Péter, Nagy Béla

 1. 2014. évi MMTT tudományos programját elfogadta a vezetőség. Első értesítő hírlevélben meg fog jelenni valamint honlapunkon is fent van.
 2. 2014. évi nyitómegbeszélés a 3 nagy támogatónkkal- az első megbeszélés megtörtént.
  – kongresszusi fő szponzor megjelenésével a Vezetőség egyetértett
  – a fő szponzor elnevezéshez a kritériumokat meghatároztuk
  – fő támogatóinkkal ennek értelmében folytatjuk megbeszéléseinket
 3. Varga Péter emlékelőadására Nagy Katát kértük fel, amit visszautasított. Felmerült Kálmán István neve is, akivel elnök asszony nem értett egyet. Nem szakmai munkássága volt a probléma, hanem egyelőre a céghez kapcsolódó személy ellen emelt kifogást Elnök Asszony.
  Hallay Juditot egyhangúlag megszavaztuk.
 4. Jelölő bizottság tagjai: Dárdai Ernő és Nagy Kata.
 5. Alapszabály módosításának javaslatát előkészítő bizottság: Tomsits Erika, Télessy István
  – MOTESZ tagság kérdése
  – gazdasági kérdések (pénztáros szerepe, aláírók, két titkár, etc.)
 6. A társaság gazdasági alapja biztos.
 7. A Vezetőség 8:2 szavazással nemet mondott, hogy minden vezetőségi tag – tekintve a biztos gazdasági alapokat- egy fiatalabb munkatárását térítési díj nélkül meghívhassa az MMTT kongresszusra. A Vezetőség 6:3 arányban igent mondott arra, hogy az ESPEN alapkurzuson szerepet vállalt vezetőségi tagok (Dárdai Ernő, Tamási Péter, Hamvas József, Csapó Zsolt, Tomsits Erika, Madách Krisztina, Télessy István) egy fiatalabb munkatársukat térítési díj nélkül meghívhassa az MMTT kongresszusra.
 8. MGT idei tihanyi kongresszusán a Táplálkozástudományi és Dietetikai Szekcióban két meghívott előadó vesz részt Figler Professzor Asszony szekció Elnök és az MMTT vezetősége közötti megállapodás alapján. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság Táplálkozástudományi és Dietetikai Szekciójában felkért előadóira a vezetőség javaslatot kívánt tenni. Javaslatként elhangzott és egyetértéssel elfogadásra került a Havasi Revekka, a Miért szükséges az onkológiai team-ben dietetikus?” valamint Izbéki Ferenc Professzor Úr Az IBD és táplálásterápia című előadás megtartására. A táplálásterápia általános ismeretivel foglalkozó előadás kapcsán az Elnök asszony azon elvi álláspontjának adott hangot, hogy egy ilyen témában,illetve az első új formájú sectió ülésen felkért előadóként céghez köthető munkatárs helyett az MMTT vezetőségi tagjai közül kerüljön felkérésre előadó, lehetőleg gastroenterológai jártassággal.
 9. A táplálásterápia tavalyi graduális egyetemi oktatásának kudarcát két okban láttuk. Egyik ok: rossz cím választás, másik a vizsgához kötés volt. Március 10–ig kérünk a Veztetőségi tagoktól címekre javaslatot.
 10. Dárdai Ernő beszámolt a szakmai irányelv kialakításáról. Minden vezetőségi tag részére átküldi a teljes anygot, amit március 31-ig minden tagnak véleményezni kell.

Partnerek

Menü