Emlékeztető a 2012. május 9-ei Vezetőségi Ülésről

Jelen voltak: Tomsits Erika, Újhelyi Enikő, Madách Krisztina, Nagy Katalin, Tamási Péter, Dárdai Ernő, Nagy Béla, Sahin Péter

Hiányoztak: Kegyes Réka, Harsányi László, Hamvas József, Csapó Zsolt, Télessy István, Kriván Gergely

1. 2012-es kongresszus szervezése rendben halad, első értesítők elektronikus úton (emlékezettővel együtt) és személyesen is átadásra kerültek.

A külföldi előadók hivatalos meghívását Elnök Asszony intézi az e-mail címek átadását követően.

2. ESPEN alapkurzus- Tamási Pétert felhatalmaztuk, hogy az ESPEN részére igennel válaszoljon a szervezésre. Ismertesse, ha megkapjuk a két cégtől (Nutricia és Fresenius) a szándék nyilatkozatot az alapkurzus szponzorálásra. A szervezést egyhangúlag a Mis&Bos kft.-re bíztuk. Helyszínnek megerősítettük Gödöllőt. Előzetes árkalkulációt kértünk a mis&bos Kft.-tól és úgy tűnik 3.500. 000 Ft. szükséges minimum a társaság részéről a megrendezéshez.
5 külföldi előadó utazási és szállás költsége van beszámítva az árkalkulációba. Dubrovnyiki alapkurzusra megbeszéltek szerint történik a kiutazás. Itt említjük meg, hogy az alapkurzusra 4 hallgatót tudunk szponzorálni.
Kiválasztásuk folyamatban van. Ujhelyi Enikő, Tamási Péter, Nagy Béla, Madách Krisztina és Sahin Péter valamint később Harsányi László jelezte, hogy osztályukról, Intézetükből szeretne pályáztatni valakit. (Itt kértem, hogy a társaság részére valamilyen munkát mutasson fel. Pl. Külföldi cikk ismertetését, tagságot, kongresszusi részvételt szabadon választott előadással, egyéb tudományos munka.)
Pályázatot a honlapon is fent lévő felhívással megegyezően Titkár Úr e-mail címére kell elküldeni.

3. 2012. június 22-i interdiszciplináris fórumunkat Herceghalmon tarjuk. Szervezés jól halad.
Elnöki teendőket Tomsits Erika lát el és előadást a Főtitkár tart a kongresszuson.

4. A kórházi alultápláltságról a szűrési nap május 16-án lesz. A szűrést a meghatározott módon a következő helyeken tudjuk elvégezni:
Jászberényi Kórház Belgyógyászati OsztályJánosi Zsuzsanna Főnővér (Koordinálja: Nagy Béla)
Péterfy Kórház E. Belgyógyászati Osztály Mátéfi Éva Főnővér (Koordinálja:Tamási Péter)
SE AITK ITO, II. sz. Sebészeti Klinika (Koordinálja: Nagy Katalin, Madách Krisztina)
Flór Ferenc Kórház: Gastroenterológiai és Sebészeti Osztály (Koordinálja: Nagy Béla)
Bajcsy Kórház: Gastroenterológiai osztály (Koordinálja: Hamvas József) Osztály (I.sz Belgyógyászati, gasztroenterologia) szinten: Kalecz Zsuzsa Dipl., MSc., Osztályvezető főnővér I.sz. Belgyógyászati Osztály, Bajcsy-Zsilinzsky Kórház Ápolási igazgató helyettes Kórház szinten: Podhoroszkyné Imre Etelka Dipl. Diet&Ing Aliment Bajcsy Zsilinzsky
Kórház vezető dietetikus (Isz. belgyógyászat dietetikusa)
Szt. Imre Kórház, Gastroenterológiai Profil (Koordinálja: Sahin Péter)

5. Az MMTT vezetősége egyhangúlag határozott arról, hogy az osztrák táplálási protokoll alapján NEFMI/EFMI által elfogadott protokollt készít. Munkacsoport vezetője: Dárdai Ernő
HPN protokoll átalakítását a jelenlegi szabályok figyelembe vételével az eddigi szerzők és Tomsits Erika, Tamási Péter vállalták.

6. Otthoni parenterális táplálási munkacsoport beszámolója: A Kódkarbantartó Bizottság elfogadta a HPN kódokat és csillagos HBCS-be gondolják elszámolni. Még hátra van a 9/93 NN finanszírozási rendeletbe való betétel-ami talán sikerül. Számítások szerint 100 millió/év plusz költség lenne. 60 emberre számították ki. A kb. 1 éve elkészített HPN protokollt jelenlegi szabályok szerint szükséges átalakítani, ebből a célból a Főtitkár elküldi azoknak, akik korábban is dolgoztak benne valamint a munkára felkért Elnök Asszonynak és Tamási Péternek.

7. A társaság bevételeiről és kiadásairól a részletes beszámoló megtörtént.

8. A honlap frissítése, tagtoborzás és a kongresszusi részvétel emelése a társaságunk elemi érdeke. Ennek érdekében minden vezetőségi tagnak minden tőle telhetőt meg kell tennie. Ezzel minden jelenlévő egyhangúlag egyetértett.

9. A Baxter céggel történt elnökségi megbeszélésről részletesen beszámoltunk. A megbeszélést a kórházi PN-ról tartottuk és úgy tűnt, hogy a piac növelésére érveket szolgáltattak. Az együttműködésről egyhangúlag határoztunk. Az együttműködés keretében a kórházi parenterális táplálásról a rendelkezésre álló adatainkat kicseréljük és további adatokat gyűjtünk.

10. Nagy Béla felvetette a könyvelő cég esetleges cseréjét, mely céljából egy könyvelői árajánlatot körbeküld. Mellé teszi Elnök Asszony a jelenlegi könyvelői árajánlatot. Ezt követően döntünk.

Partnerek

Menü