Emlékeztető a 2016. május 18-i MMTT vezetőségi ülésről

Jelen volt: Tomsits Erika, Sahin Péter, Télessy István, Bozóné Kegyes Réka, Tamási Péter, Nagy Béla, Csapó Zsolt, Kőmíves Csilla

Hiányzott: Török Éva, Újhelyi Enikő, Harsányi László


Programpontok:


1. 
ESPEN block membership befizetése technikai hiba miatt nem történt meg, ennek rendezését Elnökasszony és Nagy Béla intézik.

2. Elnökasszony tájékoztatása alapján a Társaságnak immár Bíróság által bejegyzett érvényes Alapszabályzata van.

3. A Társaság ösztöndíj szerződés kötésére már nem jogosult, számla alapján történhetnek ezirányú kifizetések.

4. 2017. évi Kongresszus
I. Időpontjának kijelölése: egyhangú döntés alapján 2017. október 12-14.
II. 
Meghívott külföldi előadó személye: egyhangú döntés alapján Prof. Zeljko Krznaric.
III. 
Sahin Péter javasolta, hogy a jövő évi kongresszus szervezése egy kézben tartva történjen (szponzorációk és szakmai program) és mind az akkreditáció, mind a szponzorációk miatt legkésőbb 2017. január végéig kész programtervezet szükséges.

5. 2016. évi MMTT Kongresszus
I. 
Szponzorációk: Csütörtök délelőtt finanszírozását és szervezését Actavis Kft. elvállalta, dietetikai továbbképzés címmel. Fresenius és Nutricia főszponzorok anyagi hozzájárulása folyamatban van.
II. 
Mis&Bos Kft. szervező céggel szerződés aláírásra került, szervezési díj lefektetésével (500.000 HUF+ÁFA)
III. 
Külön hang- és vetítéstechnikai cég igénybevételének újragondolása anyagi megfontolásból (tavaly 600.000 HUF költséget jelentett) történjen meg. Nagy Béla intézi.
IV. 
Minőségi kávé álljon rendelkezésre, tekintettel, hogy nem jelent akkora anyagi többlet költséget (plussz 50.000 HUF).
V.
 Kultúrális program időtartalma 30-45 perc legyen.
VI. 
MGT és MMTT szorosabb együttműködésének részeként Bajor Juditot előadás tartására kérjük fel.
VII. 
Bejelentet előadások:
– Absztraktokat Sahin Péterhez mindenki átküldi (online absztrakt bekérő nem működik-tavalyi árát visszafizetik havidíjból levonással-). Bírálatra 2-2 főnek továbbítja. Amennyiben mindkét bíráló alkalmatlannak ítéli, akkor nem kerül elfogadásra. Egy nem esetén Sahin Péter dönt. Az arra alkalmasnak tartott absztraktok szerzőitől angol nyelven is bekérjük, hogy az eESPEN-ben megjelenhessenek.
– Absztrakt bírálás fő kritériuma, hogy konkrétumot (pl. számszerű eredmény) tartalmazzon és felépítése az ismert kritériumoknak megfeleljen (cél-módszer-eredmények). Orvos-nem orvos beküldők között az elbírálás során nem teszünk különbséget (7 igen: 1 nem Sahin szavazat)


6. 
Kórházak és kórházon kívüli tápszerfogyasztás felmérését 2013 és 2015 összehasonlításában Télessy István elvállalta. Eredményről e-mail-ben beszámol. Következő lépésben döntünk eredmények leközléséről, felhasználásának mikéntjéről.

2016. május 18. 
 
Dr. Kőmíves Csilla és Dr. Sahin Péter

Partnerek

Menü