MMTT Vezetőségi ülés 2024.02.08. 18:00, STÉG Könyvtára

Jelen vannak: Sahin Péter, Tamási Péter, Pálfi Erzsébet, Máttyus István, Horváth Miklós, Dakó Sarolta, Schäfer Eszter, Tomsits Erika, Nardai Gábor.

Sahin Péter megnyitja az elnökségi ülést, amely a korábban meghirdetett napirend szerint zajlik.

Program:

  1. A 2024.-es kongresszusunkkal kapcsolatos feladatok.-
    A programot szekciónként áttekintettük, jóváhagytuk. Kisebb változások még várhatóak, pl. a külföldi előadó szereplésének ideje, illetve egy-egy előadó jövetele még megerősítést igényel. A Fresenius Kabi nem nyilatkozott még, de vsz 1 órát kérnek idén is, de részletek nincsenek (Egri Erikával tartjuk a kapcsolatot). Célkitűzéseinknek megfelelően az egyes szekciók valóban multidiszciplináris jellegűek, ezért érdemes hirdetni más társaságok, szakmák felé is! (pl. dietetikusok, ápolók, gyógytornászok). A hírlevelünk mellett küldjünk hivatalos meghívót a társszakmák szakmai testületei felé is!
    Idén már lehet pályázni a Kálmán István díjra. Ennek eredményhirdetése is a kongresszuson lesz (Szabad előadások szekcióban). A díj meghirdetését az MMTT tagsága körében tervezzük.
    Szabad előadások meghirdetésekor már előre jelezzük, hogy a legjobb előadásokat díjazzuk. Az előző évtől eltérően interaktív elem szerepeltetését nem javasoljuk. Az absztraktbenyújtás határideje szeptember 1-e lesz.
    OPT Ápoló képzést az eredeti tervektől eltérően mégsem a kongresszus keretében tervezzük (más, párhuzamos program elviszi a résztvevőket). Inkább külön, egy napos rendezvényt szervezünk, akár más (pl. MGT Kongresszus) keretében. Ennek felelőse Horváth Miklós.
  2. Varga Péter Emlékelőadás idei előadójának megszavazása.
    Egyetlen javaslat érkezett: Dr. Ökrös Ilona főorvosnő. Mellékletben önéletrajzát a vezetőség megkapta.
    A jelöltet a vezetőség egyhangúlag (ellenszavazat és tartózkodás nélkül) támogatja, elfogadja. Sahin Péter hivatalosan értesíti Ökrös főorvosnőt és felkéri az emlékelőadás megtartására.
  3. Az Adria clubra javasolt résztvevők megszavazása.
    Két javaslat érkezett. A jelöltek a feltételeknek megfelelnek: Dr. Golovich Petra, Makai-Budai Bettina (SE). A vezetőség mindkét jelöltet támogatja egyhangúlag. A társaság s szállás költségeit fedezi számukra. A jelölteket Tamási Péter értesíti és nevüket az ADRIA Club számára továbbítja.
  4. Kálmán István díj
    A kongresszus kapcsán már szó volt róla. Elsősorban saját, eredeti kutatómunkára alapuló közleményt szeretnénk támogatni. A benyújtási határidő augusztus 31. A pályázatokat a vezetőség bírálja majd el.
  5. ESPEN meetingről beszámoló (Tamási Péter/Schfer Eszter)
    A Nutrition day újraindításának és a rekord számú Blockmembership-nek (21 fő) jó visszhangja volt Magyarország tekintetében.
    ESPEN szimpóziumokat érdemes itthon is hirdetnünk!
    Következő kongresszus Milanóban lesz 2024. szept 7-10 között.
    Az ESPEN folyóiratai: Clin NUtrition IF 6,4!, Clin Nutrition ESPEN (e-folyóirat) IF 3.
    GLIM után a sarcopaeniával foglalkozó GLIS kezdeményezés is elindult.
    A társaság Practical guideline-jait, Factsheet-jeit érdemes lenne lefordítani, ha van rá igény.
  6. ESPEN 2025.évi alapkurzus.
    Az idei alapkurzus: Tallin okt 12-19.  Fontos lenne időben pályáztatni!
    2025-ben hivatalosan is mi rendezzük az alapkurzust, pontos dátum nincs még.
    Felelős Tamási Péter, Schäfer Eszter. Előadók 75%-át adja az ESPEN. Résztvevők 60 fő (+ előadók), várható kcsv 40.000 Euro. Ehhez vsz cégek támogatása is szükséges.
    Szervezőnek felkérjük Timeless Event Kft-t a korábbi jó tapasztalatok alapján.
  7. Honlap frissítése, korszerűsítése.
    Sok a hiba, nem átlátható, körülményes a szerkezet. Javítani szükséges rajta. Nardai Gábor vállalja az felülvizsgálatot, neki küldjük el az ötleteket, hibákat, észrevételeket. A honlap kezelőjével megbeszéljük.
  8. Tagdíj és kongresszusi díj emelése.
    Sahin Péter: muszáj emelni, mert egyéb bevétel nem nő, sőt a céges támogatás bizonytalan. Kongresszusok plusz bevételt nem hoznak. A költségek pedig folyamatosan emelkednek.
    Javaslat a tagdíj emelésére:
    Orvos, Gyógyszerész: 5000 FT helyett 10.000 FT
    Dietetikus, Ápoló: 3000 Ft helyett – 5000 Ft
    Kongresszus regisztrációs díj: Javaslat Orvos, Gyógyszerész 40.000 Ft, Dietetikus, Ápoló 30.000 Ft.
    Mivel a regisztrációs díjakat főleg a cégek fizetik, az emelés a résztvevőket közvetlenül kevéssé érinti.
    A vezetőség a tagdíjemelés és a regisztrációs díj emelés javaslatokat egyhangúlag (tartózkodás nélkül) elfogadja.
  9. ONCA programmal való együttműködésünkről beszámoló
    Tamási Péter: az együttműködés elnöke Prof. Rurik Imre.
    Rövid távú feladat: GLIM népszerűsítése rövid előadásokkal, dietetikusokkal együtt (Szűcs Zsuzsa), ebbe fiatalok is bevonhatók.
    Következő fórum: Február 14 online nemzetközi megbeszélés – ki hol tart?
    Lelkesedés van, eredmény még kevesebb.
    Az ESPEN MNI pályázatot esetleg beadhatnánk az ONCA tevékenységére.
  10. Bélelégtelenség irányelvről beszámoló (Horváth Miklós)
    Horváth Miklós: Irányelv kidolgozás alatt van, időben csúszás van, részek kiosztása megtörtént.
    Sahin Péter: év végéig mindenképp készüljön el az anyag! A szakmai szervezet nyárig kéri elkészíteni… Lehetőleg mindenki adja le nyárig, ami kész.
  11. Egyéb – Tomsits Erika támogatói levél
    A korábban a vezetőségnek megküldött gyermektápszer támogatási kérelmet (NEAK felé) a vezetőség egyhangúlag (tartózkodás nélkül) támogatja.
  12. Nutrition Day
    Nardai Gábor: Magyarországról öt kórházi osztály és tizenegy intenzív osztály vett részt a felmérésben. Összesen 171 kórházi beteg (ebből 32 onkológiai, 29 express kérdőíves) és 193 intenzíves beteg került bevonásra.
    A kezdeményezést idén is népszerűsítjük, folytatjuk, megcélozva a kórházi osztályokat.
  13. Fiatal onkológusok továbbképzése – utólagos beszámoló.
    Sahin Péter jelzi, hogy vagy tavasz vagy ősz lesz az időpontja a fiatal onkológusok továbbképzésének, amit Bodoky tanár úrral szervez az MMTT a Nutricia szponzorálásával.
  14. Következő vezetőségi ülés időpontja: 2024. május 9-e, csütörtök 18 óra.
  15. február 7.

Partnerek

Menü