Az MMTT online vezetőségi ülése 2023. február 16.

EMLÉKEZTETŐ

Résztvevők:
Személyesen: Tomsits Erika, Schäfer Eszter, Tamási Péter, Hamvas József, Máttyus István, Sahin Péter, Nardai Gábor, Dakó Sarolta
Online: Pálfi Erzsébet, Aradán Marianna
Vendég: Horváth Miklós (OPT szekció elnöke), Szűcs Zsuzsanna (MDOSZ elnöke)

 1. Napirendi pont: SzerződésekA Thermal Hotel Visegrád által küldött konferencia ajánlatot, illetve a kérdéseinkre adott válaszaikat a vezetőség egyhangúan elfogadta azzal a kitétellel, hogy a büfécsomag esetében amennyiben van, egy reálisan olcsóbb csomagot választanánk.A Timeless Event Kft. keretszerződés tervezetét szintén elfogadta a vezetőség.
  A sztornóbiztosítás kondícióját még tisztázni szükséges a rendezvényszervező céggel.A tavalyi kongresszus végleges elszámolásából kiderül, hogy negatív mérlege lett, de a két nagy cég évközi szponzorációit figyelembe véve pozitívan zártuk az évet.Ennek ellenére a negatív tendencián változtatni kell, ezért az idei évi kongresszus regisztrációs díját növeljük. A Tihanyi Barbara által javasolt áremelést elfogadja a vezetőség azzal a módosítással, hogy a szakdolgozók esetében is különbséget kell tenni az MMTT tag és nem tag között, előbbinél kisebb mértékű emelést irányzunk elő.
 2.   Napirendi pont: 2023-as kongresszus programjaA szekciók vezetői beszámoltak róla, hogy az előadókat szóban vagy írásban felkérték, a felkérést minden előadó elfogadta.  A vezetőség tisztázta az előadók támogatásának lehetőségeit is: az előadás/üléselnökség napjának regisztrációja, aznapi étkezés, kérés esetén az előadás előtti éjszakai/aznap éjszakai szállás biztosítása.
  A MIND Klinika támogatása tavaly elmaradt, az idei támogatást tisztázni kell velük, ill. az előadásaik címeinek átgondolását javasolja a vezetőség. Nardai Gábor vállalta, hogy a felvetett kérdéseket megbeszéli velük.
 3.  Napirendi pont: OPT szekció beszámolójaHorváth Miklós beszámolt róla, hogy állnak az OPT guideline munkálatai, melybe a vezetőség tagjai is bekapcsolódhatnak.
  Az OPT regiszterről elmondta, hogy angolul, a Pironi-féle táblázat alapján készül el.
  Mindkét témával kapcsolatban körlevet küld a vezetőség tagjai részére.
 4.  Napirendi pont: MMTT-MDOSZ szakmai együttműködésAz MDOSZ Elnöke, Szűcs Zsuzsanna személyesen vett részt a vezetőségi ülésen, ahol több közös szakmai együttműködés is szóba került. Felmerült a két társaság csatlakozása az ESPEN „Malnutrition week” kampányához. Az adott héten jól megfogalmazott üzenetekkel hívnánk fel a laikusok (és a szakma) figyelmét a malnutríció minden formájának veszélyeire. Sajtóközlemény és a közösségi médiában közzétett bejegyzések mellett interjúk leszervezése is tervben van. A kampánnyal kapcsolatban Tamási Péter vállalta, hogy felveszi a kapcsolatot az ESPEN vezetőségével.
  Az ONCA programban való részvételről, annak lehetőséges formáiról és esetleges előnyeiről is tárgyalt a két társaság. A program hazánkban az idei EFAD kongresszushoz kapcsolódóan indulna el. Tamási Péter a vezetőség és Szűcs Zsuzsanna felé is továbbít egy összefoglalót az ONCA-val kapcsolatos konkrét teendőkről. Ennek tanulmányozása után tud dönteni mindkét társaság, hogy részt kíván-e venni a kezdeményezésben, és amennyiben igen, milyen formában.
  Az MMTT ígéret tett az EFAD kongresszus hirdetésére. A kongresszusról Dakó Sarolta küld majd információkat az MMTT vezetőség részére.
 5. Napirendi pont: ESPENAZ ESPEN Adria Club által szervezett alapkurzusára (ACCN) 3 pályázat érkezett, melyeket Nardai Gábornak küldtek el a pályázók. A vezetőség úgy döntött, mindhárom jelentkező részvételét támogatja. A szállás költségét (72.000 Ft/fő) számla ellenében utólag megtérítjük.
  A vezetőség döntött arról, hogy az ESPEN alapkurzusának rendezési jogát megpályázza a 2025-ös évben.
  Az idei Lyon-ban rendezett ESPEN kongresszusra Tamási Péter és Schäfer Eszter részvételét támogatja a vezetőség fejenként 300 EUR összegben. Tamási Péter felkérést kapott a szervezőktől előadás megtartására OPT témában, melyhez Schäfer Eszter és Sahin Péter felajánlotta segítségét.
  Tamási Péter beszámolt róla, hogy az MMTT tiszteletbeli tagja, Cristina Cuerda számára ünnepélyes keretek között átadta az oklevelet.
 6. Napirendi pont: EgyébA nutritionDay adatgyűjtés lehetséges előnyeiről (adatszerzés) is tárgyalt a vezetőség. Nardai Gábor vállalta, hogy a szükséges etikai engedélyt intézi. A Nutricia az elnökséggel való megbeszéléskor ígéretet tett arra, hogy együttműködik az adatgyűjtésben és az eredmények minél szélesebb körben történő elterjesztésében.Hamvas József beszámolt arról, hogy felvette több társszakmával a kapcsolatot, és mindannyian nyitottak voltak az MMTT-vel közös együttműködésre, így zajlanak az ezzel kapcsolatos egyeztetések.

A következő, személyes részvétellel megrendezett MMTT vezetőségi ülés időpontja:
2023.05.04. 18:00

Dakó Sarolta, Sahin Péter

Partnerek

Menü