Az MMTT vezetőségi ülése – 2018. december 5.

A hivatalos napirendi pontok előtt a táplálásterápiás irányelvek érvényességének megújításáról esik szó. Ebben a munkában Dr. Dárdai Ernő továbbra is vállalta vezető szerepét, Dr. Télessy István tájékoztatja a vezetőséget, hogy a fenti irányelvek a 3 éves jogfolytonosságot tekintve 2020. közepéig érvényben maradnak.

1. Napirendi pont: Elnökválasztás
Dr. Tomsits Erika tájékoztatja a teljes létszámban jelen lévő vezetőséget, hogy elnöki megbízatásra pályázatot Dr. Sahin Péter nyújtott be.
Kérésére Sahin doktor röviden ismerteti a megválasztása esetére vonatkozó terveit, lásd az előzetesen elektronikusan megküldött anyagban.
Az elnöki tervekkel kapcsolatban a kórházi finanszírozásra vonatkozóan Dr. Hamvas Józsefnek, az ápolók konkrét feladatait illetően Aradán Mariannának, a nemzetközi kapcsolatok bővítésére vonatkozóan,Dr. Télessy Istvánnak a felvetésére válaszolt Sahin doktor.
A kérdezők a választ elfogadták.
Dr. Harsányi László a kórházi finanszírozás megvalósulása hol akadt el az illetékes grémium, illetve Fülesdi prof. szintjén?
Dr. Tamási Péter az egyetemi curriculumba illesztett táplálásterápia szükségességére hívta fel a figyelmet. Dr. Sahin Péter megválaszolta a feltett kérdéseket.

A szavazatszámlálónak egyhangúan Dr. Lukovich Pétert választottuk.

A titkos szavazás: Dr. Sahin Pétert elnökké választják 9 igen, 1 nem, és 1 tartózkodással

2. Napirendi pont: az Elnökség megválasztása
Dr. Sahin Péter ismerteti, hogy

tudományos titkárnak Dr. Lukovich Pétert,
ügyvezető titkárnak Dr. Dakó Saroltát

javasolja, akik egybehangzóan vállalják a jelölést.

A jelöléssel kapcsolatban kérdés nincs.
Titkos szavazás: 11 igen szavazattal

Dr. Lukovich Pétert tudományos titkárrá,
Dakó Saroltát ügyvezető titkárrá

választjuk.

Dr. Hamvas kérdést intéz az átadás-átvétel gyakorlati kérdéséről. Tomsits doktornő tájékoztatja, hogy a feladatokat az új elnökség az Alapszabályban meghatározott jogosítványai alapján már ellátja, pénzügyi átadásra csak a bírósági bejegyzés után van lehetőség. Ennek a folyamatnak az intézésére Sahin doktor, és Tamási dr. keresi azt a jogi végzettségű személyt, akinek erre megbízás adható.

3. Napirendi pont: a társaság székhelyének megválasztása

Lehetőségek:
a) az új elnök munkahelye (Délpesti Kórház)
b) Harsányi dr. ajánlja az Egyetemen maradást, és a régebbi, (SE I.sz. Sebészeti Klinika) Üllői út 76-os címre való bejelentkezést, ő, mint tanszékvezető egyetemi tanár, kész a telephely biztosítására.
c) a jelenlegi, 1094 Tűzoltó u. 7-9. székhely megtartása azzal, hogy ezen a címen a Társaság postafiók bérletet tart fenn továbbra is. A nyílt szavazáson egyhangúan a Tűzoltó utcai székhely mellett születik döntés.

4. Napirendi pont:
A Társaság ESPEN Council tagjának megválasztása: Dr. Sahin elnök úr továbbra is Dr. Tamási Pétert ajánlja, aki a feladatot az eddigi feltételek mellett vállalja. Erről is egyhangú, nyílt szavazáson egyetértés születik.

5. Napirendi pont:
A Társaság gazdasági ügyeinek további intézésére felkérendő pénzügyi, számviteli adótanácsadói feladataira vonatkozó megbízást begyűjtött árajánlatok ismeretében fogunk választani. A PROFI-T Tanácsadó Bt-től is árajánlatot kell kérni. Dr. Harsányi László elnézést kér, más, hivatalos elfoglaltsága miatt az ülésről távozik.

6. Napirendi pont:
Az MMTT 2019. évi kongresszusának szükséges előkészületei

Dr. Sahin Péter ismerteti kongresszusi helyszín-javaslatát.
A korábbi helyszín módosítására azért van szükség, hogy minden résztvevő egy helyen, a tudományos ülések helyszínén tudjon szállást szerezni.

a javasolt Visegrád, Thermál Hotel ára kb. 25 %-kal drágább, mint a Mátraháza Lifestyle Hotelé. Időpont: 2019. november 8 – 10.

Dr. Bodó Gabriella jelzi, hogy az adott helyszínen, más kongresszus alkalmával, a poszter szekció elhelyezésével voltak nehézségek.

Mivel számítógépes poszter bemutatásokkal a probléma áthidalható, szavazás történik az új helyszínről, egyhangú elfogadással az új helyszín mellett még akkor is, ha ez a 2018-as kongresszusi árakhoz képest emelkedést jelent.

A kongresszus szervezője önkéntes vállalása után, Dr. Lukovich Péter lesz.

Dr. Lukovich Péter témajavaslatai:

– Hand some training
– PEG szekció
– Tippek és trükkök az endoszkópiában

Dr. Újhelyi Enikő gyakori gasztrointestinalis betegségek multidisciplináris megközelítését tartja fontosnak, és ilyen témában szekcióvezetést is vállal.

Egy korábbi kongresszuson nagy sikerű „albumin” pro- és kontra bemutatásához hasonló táplálásterápiás elveket bemutató előadásra is szükség lehet.

Idős és/vagy kövér betegek táplálása fő téma-javaslatként jön szóba. Ehhez a témához esetleg Dr. Tamásinak az ESPEN Council-ban kellene előadót keresnie.
A kongresszuson a Gyógyszerész szekció szervezője ismét Dr. Télessy István.

A témajavaslatok felvetése mellett a megfelelő előadók kiválasztása is sürgető, mert a kongresszus akkreditálásához 2019. január 19-ig nevesített előadókkal és előadásokkal összeállított programra van szükség. Dr. Sahin vállalja, hogy Dr. Lukovich Péterrel együtt „átnézik” Dr. Nagy Béla korábbi ügyvezető titkár tapasztalatait a kongresszus akkreditációs munkáival kapcsolatban és előkészítik a kongresszus akkreditációját.

A következő tervezett vezetőségi ülés:
2019. március 13. 15,30 órakor a SE II. sz. Gyermekklinikáján

Megállapodás születik arról, hogy a vezetőségi tagok küldjenek Dr. Sahin Péternek a honlap számára magyar és angol nyelvű rövid önéletrajzot 2019. január 1-ig.

k.m.f.

Jegyzőkönyvvezető: Dr. Tomsits Erika

Jegyzőkönyv hitelesítő: Dakó Sarolta

Partnerek

Menü