Emlékeztető a 2013. április 17-ei Vezetőségi Ülésről

Jelen voltak: Tomsits Erika, Nagy Katalain, Újhelyi Enikő, Hamvas József, Kriván Gergely, Tamási Péter, Dárdai Ernő, Nagy Béla, Csapó Zsolt, Télessy István, Sahin Péter

Hiányoztak: Madách Krisztina, Kegyes Réka, Harsányi László

 1. 2013. kongresszus, alapkurzus, külföldi meghívott előadók –
  A hivatalos meghívókat Elnök Asszony és a Főtitkár Úr nevében fejléces email-ben küldjük ki, miután a véglegesített listát, időpontokat, pontos előadáscímeket az alapkursus szervező bizottság átadja Felelős: Tamási Péter, Dárdai Ernő, Tomsits Erika határidő: 2013. jún. 5.
 2. A mesterséges táplálás tárgykörébe tartozó 2014. évi kongresszusi támogatásra, továbbképzésre felhasználható ösztöndíjra pályázatot hirdetünk idei kongresszusunkon is. A 2013. évi MMTT kongresszuson elhangzó olyan előadással lehet pályázni, melynek első szerzője 35 év alatti orvos, szakdolgozó, MMTT tag. A pályázat nyertese az MMTT vezetősége által legjobbnak tartott bejelentett előadás első szerzője. Pályázat díja: 150.000 Ft. – Felelős: Sahin Péter
 3. Az ESPEN alapkurzus szervezési kérdéseiről Dárdai Ernő és Tamási Péter számoltak be. Tamási Péter a végleges, pontos programot megküldi Sahin Péter részére a vezetőségi üléshez képest 10 napon belül.
 4. A „Táplálási szakmai irányelv” jelenlegi készültségi fokáról adott tájékoztatót Dárdai Ernő. Az anyagot május 15-ig elektronikus formában megküldi a vezetőségi tagok részére. Az átküldendő anyagban névre szólóan kerül kijelölésre, hogy kinek-kinek melyik részt kell „szerkesztői felelősséggel” átnéznie.
 5. Főtitkár Úr beszámolt az OPT centrumok indulásáról (ezzel kapcsolatos munkákról), valamint a március 06-i munkamegbeszélésről.
 6. A 2014-es évtől kezdődően valamennyi MMTT tag számára elérhetővé kívánjuk tenni az ESPEN „blockmembership” tagsági viszonyát. Ennek pénzügyi megvalósítási alternatíváiról Télessy István számolt be, és úgy döntöttünk, hogy az MMTT 2013. évi kongreszusán a közgyűlésen ismertetjük ennek, a menetét, pénzügyi vonzatát, illetve legkésőbb ezzel egyidőben a honlapra is fel fog kerülni egy erről szóló tájékoztató.
 7. A „Mesterséges táplálás a kórházi gyakorlatban” szabadon választható tantárgy okatatása hallgatói érdeklődés hiányában 2013/2014-s tanév második félévében nem indult be. Egy „izgalmasabb” címmel történő jövő tanévi kiírás lehetőségeinek, és a medikusok közötti nagyobb hírverés lehetőségeinek módját próbáljuk megkeresni. Felelős: Tomsits Erika
 8. A következő évtől az MMTT kongresszusok továbbképzési nappal való bővítését és így továbbképzésként történő akkreditációját határoztuk el. Így a részvételért kapható kredit pontok száma emelkedne, és az esemény még több résztvevőt vonzana. A kongresszusi előadások abstraktjának citálható megjelenése érdekében az Orvosi Hetilapban vagy az Aneszteziológiai és Intenzív Terápia lapban vagy a Metabolizmus lapban keresünk lehetőséget. Felelős: Újhelyi Enikő és Sahin Péter
 9. Elnök asszony javasolta, hogy a 2013. évi MMTT közgyűlésén kerüljön megválasztásra a 2014. évi vezetőségválasztás jelölő bizottsága, valamint a szükségessé váló Alapszabály módosítást (MOTESZ tagság kérdésének érintésével) előkészítő bizottság.
 10. Célszerűnek látszik egy MMTT euró számla nyitása. Felelős: Kriván Gergő

Partnerek

Menü