MMTT – Fresenius-Kabi Webinárium

Otthoni parenterális táplálás (OPT)
Hatékony és biztonságos kezelés a COVID-19 járvány alatt
2020. november 26.

Társaságunk a Fresenius Kabi Hungary Kft. támogatásával Otthoni parenterális táplálás – Hatékony és biztonságos kezelés a COVID-19 járvány alatt címmel 2020. november 26-án Webinárt szervezett.

A házigazda a Fresenius részéről Kálmán István volt, aki 30 éve dolgozik az OPT magyarországi bevezetésén, és jómagam az MMTT Elnökeként képviseltem a Társaságunkat.

Udvarhelyi Gábor a Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházból az OPT egyik legnagyobb hazai centrumának vezetőjeként beszámolt a COVID 19 pandémia alatti, az OPT betegek ellátásában tapasztalt változásokról.

Ezt követően Dr. Schäfer Eszter, MH EK Honvédkórházból a „Hazai körkép” címmel ismertette az MMTT által korábban, az OPT Centrumokba elküldött, a pandémia és OPT ellátással kapcsolatos körkérdésekre adott válaszok összesített eredményét. A hazai OPT centrumok pandémia során tapasztalt ellátási változások ismertetése és megbeszélése igen hasznos volt az összes centrum képviselőjének.

Dr. Golovics Petra, MH EK Honvédkórházból az új ESPEN guideline alapján az OPT ellátás változásait mutatta be kiválóan, melynek tanulsága, hogy a magyar protokollt is szükséges megújítanunk.

Ezt követően a Fresenius-Kabi részéről Takács Judit mutatta be röviden az OPT gyógyszereit és eszközeit.

A diszkusszió legfontosabb egybehangzó megállapítása volt, hogy ilyen összejövetelekre, ahol a centrumok egymás tapasztalataival megismerkedhetnek, nagy igény van.

Kálmán István felvetését, hogy az MMTT-n belül OPT szekciót alakítsunk ebből a célból, egyhangúlag támogatták a centrumok. Kálmán István még kifejtette, fontosnak tartja, hogy az OPT centrumok szervezeti és szakmai kérdéseiben párbeszéd alakuljon ki, és így erőteljesebben tudjunk egységes véleményt képviselni a minisztérium felé.

Fontosnak tartjuk, hogy az eddig még nem aktív centrumok ezen a létesülő fórumon közvetlen segítséget kapjanak azért, hogy az OPT-re szoruló betegek ne kallódjanak el.

Regisztrált: 192 fő

Részt vett: 124 fő

Akkreditáció:

Orvos: 3 pont

Gyógyszerész: folyamatban

Szakdolgozó: 4 pont

Tudományos szervező: MMTT, Fresenius Kabi Hungary Kft.

Rendezvényszervező: Timeless Event Kft. – www.timelessevent.hu

Technikai szolgáltató: EventStudio Kft. – www.eventstudio.hu

      

Partnerek

Menü