Otthoni parenterális táplálás rendszerének kialakítása

Címzett:
Dr. Dárdai Ernő (Helyettes Államtitkár),
Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság által Dr. Szócska Miklós államtitkár úrnak írt levelüket megkaptuk, az otthoni parenterális táplálás rendszerének kialakításával kapcsolatosan tett észrevételeket, javaslatokat köszönettel vettük.

A levelükben vázolt otthoni parenterális táplálás rendszerének hazai kialakításának kérdéskörét fontosnak tartjuk, a parenterális táplálás otthoni körülmények közötti ellátásának megoldása véleményünk szerint jelen helyzetben több szakmai és finanszírozási szabályozási kérdést vet fel.

Az otthoni parenterális táplálás ellátásához – mint azt Önök is a szakmai anyagukban bemutatták – szükséges a megfelelő szakmai kontroll kidolgozásának figyelembe vétele mellett a biztonságos működési feltételeinek meghatározása, mely az illetékes szakmai területek bevonásával összehangolt egyeztetéseket tesz szükségessé.

Az Önök által jelzett rendszer kialakítására irányuló javaslattal kapcsolatosan a kérdéskör szélesebb áttekintését követően tudunk érdemi választ adni.

Az észrevételeik, javaslataik megküldését ismételten megköszönve , a levélben leírt hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatok hasznosítását fontosnak tartjuk, ennek megfelelően a feladatok szakmai megvalósításában a későbbiek folyamán számítunk a Magyar Mesterséges Parenterális Társaság konstruktív segítő munkájára.

Budapest, 2010. november 24.

Üdvözlettel:

Dr. Cserháti Péter

Partnerek

Menü